- Follow your dreams -

Ik ben Francien,
samen met mijn man en 2 dochters woon ik in Zwolle.
Ik vind het heerlijk om met mijn handen te werken. Achter de naaimachine, klussen in huis, het restylen van onze caravan, ik ben altijd bezig. En zodra het kan gaan we in het voorjaar en zomer naar de camping, ons tweede thuis.

in 2015 besloot ik mijn hart te volgen, ik zei mijn baan op en ben met Tuutsjes gestart.

Mijn verhaal

Op mijn 20e kwam ik van de HTS en ben ik gestart als verkeerskundige, maar toen ik aan het werk ging kwam ik er al snel achter dat ik er niet heel blij van werd. Toch heb ik het 15 jaar volgehouden, maar toen ik kinderen kreeg ging het roer om. Ik wil mijn kinderen leren dat het belangrijker is dat je doet wat je leuk vindt dan dat je een goede baan hebt, waar je niet gelukkig van wordt. En dat kon maar op 1 manier: zelf het goede voorbeeld geven!

Ik zei mijn baan op en ging ervoor. Een mega spannende stap en het was en is keihard werken, maar het is de beste keuze die ik in mijn leven maakte.

Tuutsjes - met liefde gemaakt

Tuutsjes betekent ‘kusjes’ in het Fries. Mijn man is een Fries en onze dochters worden tweetalig opgevoed. Tuutsjes is zo'n woord dat je als niet-Fries overneemt, gewoon omdat het zo leuk klinkt.

Officieel schrijf je het als Tútsjes, maar om het voor alle niet-friezen gemakkelijk te houden is voor de vernederlandste schrijfwijze gekozen.

Alle stoffen zoek ik met veel liefde en aandacht uit. De meeste patronen zijn door mijzelf ontworpen en getekend.