Hoe weet je nu welke maat je het beste kunt kiezen? Elk merk valt anders en elk kind is anders, dus dat kan soms erg lastig zijn. Op deze pagina probeer ik je te helpen om de juiste keuze te maken. Als je het advies volgt, maak je vrijwel altijd de juiste keuze, maar als je toch nog vragen hebt dan kun je me altijd mailen op info@tuutsjes.nl. Ik weet inmiddels op basis van ervaring vaak wel welke maat en pasvorm je nodig hebt.

Maatkeuze

Als je uitgaat van de lengte van je kindje, zit het broekje waarschijnlijk perfect: lengte = maat, dus is je kindje 74 cm dan zit maat 74 nu precies goed. Wil je het broekje wat op de groei, dan kun je al voor een maatje groter gaan.

Modelkeuze

Tuutsjes heeft 2 modellen leggings in de collectie:

°

slimfit

aansluitend model met normale pasvorm.
Voor de 'gemiddelde' kindjes vrijwel altijd de juiste keuze. 

°

superskinny

speciaal voor de smallere kindjes, waarbij normale leggings altijd 'slobberen'.
De broekjes zijn extra smal om de bovenbenen en billen.

Maattabellen

In de afbeeldingen hieronder zie je per model exact uitgewerkt wat de maten zijn.

a. = taille
b. = bovenbeen (± 5 cm onder kruis gemeten)
c. = binnenbeenlengte

Om te bepalen welke maat je moet hebben kun je ze vergelijken met een legging die goed zit. Je hoeft dus niet op je kindje zelf te meten, maar gewoon op de legging die je al hebt.

Mocht je op basis van dit maatadvies toch nog aanpassingen willen doen, stuur ons dan een mailtje (info@tuutsjes.nl) of zet het in de opmerkingen tijdens het bestellen.

maattabel kinderkleding slimfit legging
maattabel kinderkleding superskinny legging