Kleding voor lange, smalle kinderen

Heb jij een hele smalle dochter of zoon? Zakken broeken altijd af? En als je één of twee maatjes kleiner kiest zijn de broeken juist weer te kort? Slobberen leggings altijd om de bovenbenen?

Dit was ook mijn grootste shop-frustratie toen mijn meisjes kleiner waren. Ze waren allebei vanaf de geboorte al lang en smal, op zich geen probleem, ze groeiden goed en waren gezond. Maar het leverde me de nodige broeken-stress op.

" Alle broeken hingen op half 7, inclusief bouwvakkersspleet "

Ook al kocht ik een broek met verstelbaar elastiek en snoerde ik dat helemaal aan, het zag er toch altijd een beetje armoedig uit. Zelfs maillots bleven niet goed zitten. En vaak zag ik iets leuks bij een ander kindje, maar als ik het mijn eigen kinderen aan trok werd het plots een hobbezak.

Na veel zoeken vond ik een paar merkjes die smalle meisjeskleding verkochten, maar de keuze was niet reuze.

Handgemaakte broekjes met een extra smalle pasvorm

Er zat niks anders op... ik kroop zelf achter de naaimachine! Ik maakte mijn eigen patronen, puzzelde net zo lang tot ik de perfecte pasvorm voor smalle broekjes had gevonden en ontdekte waar nou precies het probleem zat. Ik kan je vertellen... geen billen, dat is het grootste probleem, want daardoor zakte alles af. En op de bovenbenen mag het allemaal een flink stuk smaller.

Een superskinny broekje maken is dus meer dan alleen een maatje kleiner pakken en deze verlengen. Hele smalle kinderen hebben echt een andere pasvorm nodig.

Zo ben ik dus super skinny leggings gaan maken die wel goed zaten èn bleven hangen op die smalle kontjes van mijn dochters. De smalle leggings en de patronen groeiden met mijn meisjes mee en zo had ik uiteindelijk alle maten die ik nodig had van maatje 68 tot maat 104. Deze maten kan ik nu dus ook allemaal voor jou maken als super skinny legging.smalle kinderkleding voor meisjes en jongens

Super skinny leggings bestellen

Vrijwel alle leggings zijn dus in super skinny pasvorm te bestellen. Ze staan niet als aparte broekjes in de webshop, maar je kiest bij de legging de pasvorm die jij nodig hebt.

Twijfel je of je een super skinny pasvorm nodig hebt? Check de maten in onderstaande tabel of op de uitgebreide pagina maatadvies (daar vind je ook de maten van de slimfit legging). En als je er dan nog niet uit komt, stuur me dan gerust even een berichtje. Ik help je graag aan een fijne legging voor jouw kindje.

maattabel legging

 

Smalle broekjes op maat gemaakt

Soms is er nog een aanpassing nodig, op basis van bovenstaande maattabel. Of heb je in een andere maat een extra smalle legging nodig. Dan maak ik het broekje op maat in overleg met jou. Dit doe ik kosteloos en met alle liefde voor je!

Ruilen & retourneren

Tot slot: je mag ALTIJD ruilen of retourneren. Ook bij een superskinny pasvorm en zelfs als ik hem speciaal voor jouw op maat heb gemaakt. Dus jij loopt geen enkel risico. Lees hier alles over ruilen & retourneren

Shop now